top of page

Badkamers

Graag wensen wij u hieronder toe te lichten op welke manier wij te werk gaan en wat het resultaat is dat u mag verwachten. Dit willen wij doen, omdat elke keuken een uniek verhaal vertelt. Iedere keuken dient namelijk gebruiksvriendelijk, gerieflijk, ergonomisch te zijn en er magnifiek uit te zien. U brengt hier dagelijks meerdere uren in door en het is niet enkel de plaats om te koken, maar ook de ontmoetingsplaats van het hele gezin. Het hart van elke woning! Wij begeleiden u daarom graag verder in uw traject naar uw nieuwe keuken door u goed te informeren en vooral te inspireren!

kennismakingsgesprek

Stap 1. Kennismakingsgesprek

Tijdens een eerste telefonische gesprek zullen wij samen een afspraak inplannen bij u thuis. Voor onze komst dient u best reeds inspiratie te hebben opgedaan van keukens of aspecten van badkamers die u graag in uw keuken zou willen. U kunt dit beschouwen als een soort plakboek waarmee u een beeld creëert van uw droomkeuken. Dit is essentieel, omdat u op deze manier uw noden en verlangens visueel maakt. Wij daarentegen kunnen op een vlotte manier deze gaan toepassen in het ontwerp van uw nieuwe badkamers.

Om u wat tijd te besparen hebben wij voor u hieronder enkele informatiekanalen of zoekopdrachten opgesomd waarmee u inspiratie kan opdoen. Besteed hierbij zeker aandacht aan de stijl en algemene sfeer die u wenst te creëren. Kleinere details zijn nu nog niet aan de orde, daar wij u hierin zullen begeleiden.

the art of living

Instagram

Pinterest

Google

Zoek de verschillende stijlen van de keukens op (de stijlen zijn hieronder beschreven)

Soorten badkamers

Moderne keukens

Deze keukens worden gekenmerkt door hun strakke voorkomen en kunnen in verschillende vormen uitgevoerd worden. Kenmerkende elementen hiervan zijn: strakke afwerking, rustig lijnenspel, roestvrij staal en één kleur of enkele kleuren.

Design keukens

Dit zijn moderne keukens die een stapje verder gaan. Dergelijke keukens worden voornamelijk greeploos uitgevoerd, met toepassing van design keukenaccessoires en toestellen. Vaak wordt ingewerkte verlichting geplaatst en is deze voorzien van een kookeiland met in het verlengde een vaste tafel.

Industriële keukens

Kenmerkend hiervoor is de robuuste en stoere sfeer die ze uitstralen. Deze stoere keukens hebben hun naam te danken aan de gebruikte materialen, waaronder roestvrij staal (RVS), betonlook kasten en stevige steensoorten als werkblad.

Klassieke keukens

Deze keukens hebben veel ruimte nodig en hebben een imposant voorkomen. Deze eisen veel aandacht op. De kleuren zijn weliswaar warm en zacht. De elementen die vaak voorkomen zijn: kranslijsten en vitrinekasten met glas.

Landelijke keukens

Deze keukens stralen warmte en rust uit. Ze worden gekenmerkt door gebruik van veel hout, glas en een stenen werkblad. De eyecatchers zijn voornamelijk het fornuis en de spoelbak. Keukenkranen zijn vaak verchroomd en voornamelijk in retrostijl.

Greeploze keukens

Dit zijn ultra-strakke keukens die geen aandacht trekken en eenvoud en rust uitstralen.

Hoogglans keukens

Vallen onder categorie van zeer strakke keukens, en meestal wordt hoogglanslak gebruikt. Deze is ook te verkrijgen in felle kleuren zoals, groen, geel, rood of magnolia. MAAR pas op met deze keukens, want u ziet hier alle vingerafdrukken op.

Tijdloze keukens

Deze keukens zijn neutraal en niet gevoelig aan trends. Is
niet echt te klasseren onder een welbepaalde stijl,
maar valt in de smaak bij vele mensen.

Kleine keukens

Kleine keukens zijn moeilijker samen te stellen dan grotere
keukens. Wij spreken van kleine keukens tot 12m².

ter plaatse

Stap 2. Ter plaatse bij u

Tijdens onze afspraak ter plaatse, luisteren wij eerst en vooral naar uw wensen en noden. Het is best dat het hele gezin aanwezig is, zodat iedereen zijn ideeën/noden kan afstemmen met de anderen. Tijdens dit moment zal u ook uw plakboek aan ons kunnen voorstellen en dient u aan te geven in welke stijl en kleuren u uw toekomstige keuken ziet/verwacht.

Stap 3. Opmeting van de ruimte

Na het bespreken van uw wensen en noden zullen wij overgaan tot het opmeten van de ruimte waar uw keuken dient te komen. Dit is essentieel om te weten hoe hoog of laag de keukenkasten kunnen zijn, waar de dampkap kan komen, de kookplaat, of er voldoende stopcontacten aanwezig zijn, enz. Deze zaken zijn noodzakelijk om na te gaan of de keuken die u wenst, gerealiseerd kan worden of dient er iets bijgestuurd te worden? Wij nemen tevens enkel foto’s van de huidige toestand. Vervolgens tekenen wij een schets van de keuken die u in gedachten hebt.

Stap 2 en 3 zullen afhankelijk van uw voorbereiding, gemiddeld 1,5u in beslag nemen.

Materiaalkeuze

Stap 4. Materiaalkeuze

Na ons gesprek zullen wij u een uitnodiging sturen om samen bij onze leverancier langs te gaan. Dit om de materialen, toestellen en het werkblad uit te kiezen.

Voor deze stap dient u zeker 2 uur in rekening te brengen.

Indien u een nieuwbouwproject hebt en de plannen, materiaalkeuze en toestellen zijn bekend, dan kunnen wij u een offerte bezorgen zonder voorafgaande stappen.

3D-tekening + offerte

Stap 5. 3D-tekening + offerte

Onze designer zal voor u uw keuken in 3D uitwerken. Samen met deze 3D-tekening maken wij u onze uitgewerkte offerte over. Deze stap kan tot één week duren. Achteraf komen wij nogmaals bij u langs of spreken wij af bij onze leverancier om alles te overlopen. Mocht het design niet naar uw wens zijn dan wordt deze hertekend en bijgestuurd waar nodig.

Definitieve afspraken

Stap 6. Definitieve afspraken

Eenmaal alles tot in de kleinste details werd besproken en bijgestuurd waar nodig gaan wij over tot het afspreken van de plaatsingsdatum.

Definitieve opmeting – uitvoeringsplannen

Stap 7. Definitieve opmeting – uitvoeringsplannen

Na het ondertekenen van onze offerte zullen wij overgaan tot de definitieve opmeting om uw keuken in productie te kunnen plaatsen. U dient er wel rekening mee te houden dat als er nog voorbereidingswerken dienen te gebeuren (zoals bijvoorbeeld plafond verlagen/verhogen of kamer verruimen), de definitieve opmeting pas na deze werken kan plaatsvinden. Ongeveer 3 maanden later kunnen wij tot de plaatsing overgaan.

Uitvoeren en genieten van het project

Stap 8. Uitvoeren en genieten van het project

Twee weken voor aanvang van onze werkzaamheden zullen wij u het exacte aanvangsmoment en datum bezorgen. Wij zullen u tevens vragen om de werkplaats voor ons voor te bereiden.

Naast het leveren en plaatsen van uw keuken kunnen wij de totaalrenovatie van uw keuken realiseren. Dit is zeker geen verplichting om voor deze bijhorende werkzaamheden met ons samen in zee te gaan. U hebt de vrije keuze met wie u samenwerkt. Wij kunnen u wel bijstaan bij de keuze van het materiaal rondom de keuken, zoals bijhorende tegels voor spatwand en/of vloer.

bottom of page